Zomer 2020 – Heden.

Zomer 2020 was de beruchte Corona zomer waarin de scholen eerder stopten en later openden ten tijde van de zomervakantie, die toen ineens heeeeeeeeel lang duurde…

Fulltime thuiswerkende ouders en fulltime thuis zittende kinderen is niet ideaal. Zodoende maar de spelletjes kast buiten op campingtafeltjes gezet, stoeltjes er om heen en voor mijn deur is een hele brede stoep dus konden alle moeders hun kroost zien spelen vanuit hun eigen huis of voortuin.

De kinderen konden elkaar wel van school en een beetje uit de buurt, maar heb het idee dat deze actie heeft bijgedragen aan een hechtere band tussen deze club kinderen.

Helaas is er ook een Kloekhorststraat in Assen en zodoende reed men hier alsof zij op het circuit TT Assen reden.

Hieruit zijn de Kloeke Kids ontstaan!

Om veilig op de stoep te kunnen spelen zonder dat de auto’s hun zouden scheppen, besloten wij om Victor Veilig Verkeerspoppen aan te schaffen en te plaatsen. Deze vind u terug bij enkele scholen, dagopvang de Blije Vlinders en 2 voor mijn deur (hoekje Kuilsenhofweg/Kloekhorststraat en voor mijn eigen deur. De Kloeke Kids spraken ook sommige verkeershufters aan op hun stijlloze rijstijl en hun breintjes ratelde heerlijk door!

De breintjes van de Kloeke Kids besloten dat deze vuilnisbelt ook wel de K buurt genaamd 3 soorten inwoners heeft: Mensen, Ongedierte en Mensen die zich gedragen als Beesten. De bende van ellende die dit prachtige groene deel van Amsterdam zo ontzettend verloederd en daarbij ook ontzettend gevaarlijk is, MOET STOPPEN!

Zij leren fietsen op de stoepen vol met glasscherven, struikelen met hinkelen over afval dat hun kant uit waait, stoepkrijten tussen ratten uitwerpselen is niet gezond, uitglijden over een volle luier is ook al niet grappig meer… Kortom zij voeren actie!

Vanuit de Gemeente Amsterdam hebben wij van de container-adoptanten Koningin (zo noemen sommige Kloeke Kids haar), zelfs kinder- grijpstokjes verkregen! Ons Kloeke Kids team ruimt veelal onze straat/buurt op en spreken ook buurtgenoten aan op hun vervuilende praktijken. Het gedrag hier moet echt anders en er moeten MEER Container adoptanten komen!!!

Zodoende gewapend met flyers en inschrijflijsten trekken zij momenteel de wijk door en morgen hebben zij zelfs in samenwerking met Hart voor de K buurt, Stadsdeel ZuidOost, 1104Enzo, Buurtgenoten en Verpakkingsvrije Vegan boodschappen aan huis (Jesse) een heuse ACTIE dag! Zij hebben zelfs hun eigen modieuze kostuums gemaakt uit afval materialen en gaan een modeshow houden voor mijn deur tussen 13-14 uur. Daar aansluitend hebben wij Buren: Felicity en Joost die een half uurtje komen optreden. Van buurman Clive ( Coronaband) krijgen wij een microfoon en een box te leen!

Wij bieden een open podium (euh… stoep) voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan een schoner/veiliger (leef) milieu.

U bent van harte welkom tussen 10.00 en 19.30 bij onze informatie event-tent, waar buurtgenoten Tim en Clifton zullen plaats nemen.

De Kloeke Kids hebben wat mij betreft echt een beloning verdiend, zij hebben nu al 40 container adoptanten gegenereerd! Zodoende zamelen wij ook geld voor hun in zodat zij 1 dagje ZONDER GRIJPSTOK een dagje uit mogen naar de Efteling! Dat is immers hun ultieme droom. Zodoende heb ik een Go-Fund-Me opgericht en er staat ook een donatie potje voor hun bij mijn Buurtservicepunt.

Zie de link:

https://gofund.me/b3941271

Ook heeft mijn Frenemy Rob de Zuid-Oost blogger er een mooi stukje over geschreven m.b.t het ongedierte en de actie van de Kloeke Kids. Zie zijn blog op:

De Kloeke Kids voor een schonere K buurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *