11 augustus 2021

In samenwerking met Stadsdeel Zuid-Oost, Hart voor de K buurt, 1104Enzo, Buurtgenoten en de Kloeke Kids hadden wij een actie dag tegen het zwerfvuil en de daarbij behorende ongedierte plagen.

De dag begon ietwat chaotisch zoals altijd bij mij… En de Kids waren een beetje uit hun hummetje omdat 1 van de moeders de volgende dag geopereerd moest worden en 1 van de Kloeke baby’s last had van doorkomende tandjes. Door de zorgzame sociale meiden binnen dat huis gezinnetje stonden hun hoofdjes meer naar het welzijn van hun moeder en zusje. Zeer begrijpelijk en daarom des te bewonderingswaardiger dat zij ondanks dat de mini modeshow hebben gelopen. Chapeau meiden!

Aansluitend een live optreden van mijn muzikale buren: Felicity en Joost (ook filmpjes van maar moeten nog met een toverstokje hier heen). De Kloeke Kids stonden hier lekker op te swingen!

In de ochtend werd de tent opgezet door Clifton en zijn vrienden en ook Tim hielp mee (mijn allereerste klant via Homerr). Mike kwam later de hekken neerzetten en zorgde ook mede voor opnames/live stream.

Tim haalde samen met … (even de naam vergeten) en de Kloeke Kids nog 15 container adoptanten binnen in totaal. Aryelle was de DJ van de dag en er stond voor iedereen die zin had in een hapje of een drankje een tafel vol lekkers.

Fighting team FYEET kwam persoonlijk de Kloeke Kids een tegoedbon overhandigen mededankzij buurtgenoot Sil: 12 toegangskaarten voor Duinrell (Daar kikker je van op). Ik heb hier een filmpje van, maar weet nog niet hoe ik dat hier op de site krijg (Sergio help!), die volgt dus nog!

De site van FYEET waar de kinderen een heerlijke midzomer (Mokum) kunnen kickboksen vind u hier:

https://www.fyeet.online/

Bij FYEET vind u het meest gezellige en enthousiaste team voor uw kinderen, sporten is gezond, goed voor hun motoriek en zeer zeker voor hun “mind”, zelfvertrouwen is een prachtige basis en die word door dit team ook zeer zeker gestimuleerd. Dus: hup hup hup, naar de kickboks club!

Na de modeshow en de muzikale bijdrage van mijn buurtjes trad ook nog Kloeke meid Daisha op met haar Afro-dance, alleen haar schoenveter besloot ineens los te gaan dus werd de act ietwat ingekort…

Vanuit de gemeente kwamen bestuurder Jakob Wedemijer en onze Container adoptanten Koningin (blijven we erin houden, vind het een briljante naam van de Kloeke Kids) : Joan Bongsomenggolo gezamenlijk de lijst met 52 potentiƫle container adoptanten in ontvangst nemen.

De vertegenwoordigster kwam vanuit de Vetboer ook kennismaken met de Kloeke Kids en buurtgenoten en uitleg geven over het recyclen van afgewerkte olie/frituurvet. Meer informatie kunt u teruglezen op hun site: (Ik schrijf er een andere keer een uitgebreid stukje over en zal de buurtgenoten erover informeren).

https://www.devetboer.nl/

Jesse kwam om 17.00 uur met zijn bakfiets vol verpakkings-vrije vegan producten die hij huis-aan-huis verkoopt (gezond, betaalbaar, milieu vriendelijk en geen verpakkingsmateriaal dat dus GEEN afval betekent). Helaas dienen nog meer buurtgenoten voor dit concept warm te gaan lopen, maar eenmaal geproefd, verkopen de producten zich vanzelf. Vooral van de crackers en vegan kaasjes ben ik al groot FAN! Voor meer informatie over Jesse zijn producten verwijs ik u door naar zijn site en hij komt iedere vrijdag voortaan bij mij aan huis waar u ook een bestelling kunt plaatsen of iets ter plaatse kan kopen (mits voorradig). De bitterballen zijn trouwens ook heerlijk… (deze tip is top!).

https://verpakkingsvrijvegan.nl/nl/

Natuurlijk waren Hart voor de K buurt en 1104Enzo ook aanwezig en die legde ook beelden en verslag vast van deze actie dag. Hieronder vind u de linkjes:

https://1104enzo.nl/kloeke-kids-uit-kortvoort-gaan-een-dagje-uit/

https://www.facebook.com/HartVoorDeKbuurt

Tijdens het hele spektakel liep mijn Kloeke buuf Shazia rond met inschrijflijsten voor de plaatsing van fietsnietjes waar wij een gebrek aan hebben in onze buurt, zodoende hadden wij de horizonvervuiling (omgevallen fietsen/schade aan bomen) ook als side-kick actie gaande… al met al het was een drukke dag en redelijk geslaagd!

De Kloeke Kids vonden het een ietsje-pietsje minder geslaagde dag (ik eigenlijk ook wel een beetje) omdat het leuker is voor hun om van deur tot deur te gaan en ook meer potentiƫle container adoptanten opbrengt in een korter tijdsbestek. Daarnaast hebben zij niet zoveel ingezameld voor hun uitje naar de Efteling maar daarom was het geschenk van FYEET een super lief en leuk cadeautje! Ze hebben sowieso 1 uitje nog binnen de zomervakantie!

Wij sparen echter gewoon nog door voor hun ultieme droom! Voor diegene die al gedoneerd hebben krijgen jullie bij deze Corona-proof : dwars door uw beeldscherm of smartphone een dikke brasa/knuffel van de Kloeke Kids!

Voor diegene die nog willen bijdragen hebben wij 4 opties:

  • U mag uw statiegeld flessen/flesjes bij ons doneren.
  • U mag ook uw kortingsbonnen of overgebleven toegangsbewijzen doneren.
  • U kunt in hun spaarpot bij mij aan het Buurtservicepunt uw bijdrage doen.
  • U kunt ook gebruik maken van onze online link:

https://gofund.me/b3941271

Actie dag: De Kloeke Kids voor een schonere K buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *