Bij het afhalen van een pakket, bij het gebruik maken van de openbare ruimte, bij het besturen van een auto/brommer/motor, JAWEL ID plicht is een verplichting bij WET.

Een ID is een paspoort, een ID kaart, een verblijfsvergunning of een rijbewijs en deze MOET nog geldig zijn, dus niet verlopen of vermist.

Verander uw nick-names op de sites naar de naam op uw ID

Ook bij een bedrijf/stichting/organisatie zet u t.a.v. erbij en dan uw naam

Uw artiestennaam is leuk op social media maar als het niet op uw ID staat, veroorzaakt u extreem veel gedoe.

Wanneer u uw naamsverandering nog niet kunt aantonen op uw ID, wacht dan even met het bestellen op deze naam, gebruik de huidige die op het ID staat. (bij scheiding/transgender etc.)

Als u een pakket ophalen wilt voor een ander neem het ID mee van die persoon.

Een foto op uw mobiel is niet toegestaan bij ID controle.

Uw naam afkorten, uw roepnaam die niet op uw ID staat, alleen de voornaam invullen bij een bestelling, enz. Geeft teveel gedoe, kost enorm veel tijd en energie, en dat het pakket aan de verkeerde meegaat is niet uitgesloten.

Zodoende gaan we proberen de ID fraude tegen te gaan, door deze bovenstaande regels in acht te nemen!

Bij ID of adres fraude, besteld iemand onder uw naam of adres en dan krijgt u de rekening. Wanneer aantoonbaar is, dat de parcelshop zich hieraan heeft schuldig gemaakt door het pakket alsnog aan de “faker” mee te geven, krijgen zij de rekening gepresenteerd.

Ik krijg 0,18 tot 0,25 per pakketje, en vorig jaar ruim 4000 euro boete opgelegd gekregen. Dat is totaal niet rendabel dus respect my wishes! Stuur vanaf 1 juli alle grapjassen gewoon retour afzender.

Door constante idioterie moet ik wel, excuses voor het ongemak!

ID plicht, nog strenger vanaf 1 juli !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.